Usturoiul curata organismul de grasimi

Share Button

Puterile vindecatoare ale usturoiului au fost cunoscute inca din vechime si s-au identificat peste 100 de utilizari in domeniul medical. Usturoiul imbunatateste metabolismul, vasele sanguine devin mult mai elastice si regleaza greutatea corpului, aducandu-l la greutatea normala.

Despre usturoi, beneficii

Egiptenii foloseau usturoiul in alimentatia constructorilor de piramide pentru a-I feri de dizenterie si pentru a le mari forta fizica. In timpul razboaielor, ranile erau dezinfectate cu ajutorul usturoiului. Usturoiul a fost folosit de-a lungul timpului la tratarea ranilor, a tensiuni arteriale, a tuberculozei si in tratarea racelilor si gripei.

Usturoiul este un vindecator al bolilor cardiovasculare

In compozitia usturoiului exista peste 100 de compusi chimici activi printre care se numara si aliina.
Aliina este un compus sulfuric care se transforma in alicina in momentul in care zdrobim sau mestecam cateii de usturoi. Alicina confera usturoiului proprietati antibiotic si asigura o functionare adecvata a inimii.
In zonele in care se cultiva usturoi si persoanele consuma mult usturoi rata bolilor cardiovasculare este foarte redusa.

Consumul de usturoi are efecte asupra trombocitelor.

Trombocitele sunt structuri din sange asemanatoare celulelor cu tendinta de a se uni si de a forma cheaguri in arterele coronare. Substantele chimice din usturoi au efecte benefice ca si aspirina si impiedica formarea cheagurilor de sange.

Reduce nivelul de colesterol

Usturoiul are o actiune similara cu medicamentele prescrise de medici pentru inhibarea producerii de colesterol la nivelul ficatului. Un consum zilnic de usturoi reduce cu 9-12% nivelurile de colesterol. Exista o reteta orientala a unui farmacist antic si care a fost gasita intr-o manastire din muntii Tibetului, conform careia se poate obtine un preparat din extract de usturoi capabil sa curete organismul de pietre si grasimi.

Consumul de usturoi impiedica cancerul.

S-au facut studii care au aratat ca persoanele care au consumat usturoi in fiecare saptamana au prezentat un risc mai scazut in a dezvolta cancer de colon. Mancand zilnic un catel de usturoi se reduce cu 50% riscul aparitiei cancerului de prostata. Usturoiul impiedica transformarile la nivel celular in urma carora poate aparea cancerul si poate distruge celulele canceroase deja formate.

Alte beneficii ale consumului de usturoi

  • Usturoiul este un antibiotic natural. Usturoiul proaspat zdrobit si aplicat pe rani distruge microorganismele care pot declansa infectii;
  • Usturoiul poate distruge si microorganismele ce pot declansa micoze vaginale sau deferite tipuri de infectii ale urechii. Usturoiul distruge si bacteria E-coli care este vinovata de infectiile cailor urinare;
  • Consumand usturoi ne protejam stomacul de H.pylori – bacteria care favorizeaza aparitia ulcerului peptic;
  • Uleiul esential din usturoi este benefic in cazurile cu probleme respiratorii;

Articole recomandate

1 Comment on Usturoiul curata organismul de grasimi

  1. hello.acum 3 ani am fost depistat de cancer la prostata.am urmat o terapie cu bicalumide, si casodex.rezultatele pana in prezent au fost 0.8 0.3 0.1 0.1 0.1 0.1 ,<0.1 ,<0.1 <0.1.consum zilnic 4 catei de usturoi o lingura de turmeric,o lingura de ardei rosu ,1 avocado si o ceasca de blueberry.sunt vindecat sau inca nu .astept un raspuns.george

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*