Salina pentru tratarea rinitei

Share Button

Cu ajutorul Salinei se pot trata un numar mare de afectiuni: Astm bronsic, Infectii respiratorii, Bronsite, Diverse tipuri de alergii, Rinita cronica etc
In salina sunt inhalati aerosoli salini ( pe cale nazala si pe gura) prin care se trateaza diverse afectiuni in special afectiunile respiratorii.

Saline in Romania

Salina Ocnele Mari

Este cea mai mare din tara cu o suprafață de peste 20.000 de metri patrati. Este situata in depresiune, la o altitudine de circa 320 m, fiind strajuita de dealuri sub care se afla un masiv de sare de circa 600 m grosime, fiind ideala pentru tratarea alergiilor. Este amenajata pentru turisti, de la locuri de joaca pentru copii pana la restaurante in care puteti servi masa sau locuri dedicate pentru activitati sportive: badminton, fotbal, tenis de masa, biliard etc;

Salina Tirgu Ocna

Este situata la circa 2 km de orasul Tirgu Ocna, in masivul de sare Valcele-Slatinele, la 240 m adancime. Microclimatul din salina constituie un factor important in terapia afectiunilor respiratorii. Utilizarea in scop terapeutic a mediului de salina a pornit inca din secolul al XIX-lea prin observatii privind absenta imbolnavirilor de bronsita cronica si astm la minerii din minele de sare. Si aceasta salina este amenajata pentru turisti cu locuri de joaca pentru copii sau locuri dedicate activitatilor sportive pentru adulti;

Salina Turda

Are un microclimat (concentraţia alergenilor este practic zero la care se adauga lipsa aeropoluantilor si germenilor patogeni) ce ofera conditii optime de aplicare in afectiunile respiratorii de natura alergica cu evolutie cronica: astm bronsic, bronsita cronica etc. Expunerea la microclimatul salinei combinata cu gimnastica respiratorie are efecte benefice asupra cailor respiratorii pentru copii si adulti.

Cum este indicat sa folosim salina?

  • Pentru obtinerea de rezultate de preventie si mineralizare a organismului se fac cure de 12 – 18 zile (1 ora /zi), ce pot fi repetate ciclic la cca. cateva luni sau ori de cate ori este necesar.
  • Pentru astmatici, depinzand de gradul de manifestare a bolii, se fac cure timp 24 – 30 zile (1 ora /zi), ce pot fi repetate ciclic, cu o durata de repaos de 3-6 luni, sau ori de cate ori este nevoie.
  • Pentru diverse boli respiratorii (rinita cronica, bronsita, sinuzita etc), depinzand de gradul de manifestare a acestora, se fac cure timp de 14 – 24 zile (30 minute – 1 ora /zi), cu o durata de repaos de 3-6 luni, sau ori de cate ori este nevoie.

Articole recomandate

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cum se trateaza rinita alergica?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*