Metode de preventie a acneei

Share Button

Pielea este cea mai expusa componenta a corpului uman, indeosebi fata, gatul sau zona umerilor. Pacientii care sufera de acnee necesita controale periode in cadrul clinicilor de dermatologie dar si un program de ingrijire personalizat, realizat in concordanta cu tipul lor de ten si stadiul afectiunii. Prima si cea mai importanta regula a unui ten frumos este ingrijirea corespunzatoare, utilizarea unor produse adecvate fiind esentiala. Aveti nevoie de un ten luminos si in acelasi timp curat, medicii dermatologi recomandand cel putin doua etape de ingrijire in fiecare zi.

Curatati-va tenul dimineata si seara

Curatati-va tenul dimineata si seara utilizand produsele recomandate de medicul dermatolog si utilizati o lotiune care sa ii ofere luminozitate si protectie impotriva bacteriilor.

Obisnuiati sa utilizati diverse sapunuri pentru a va curata tenul? Uitati de aceste produse, nu fac nimic altceva decat sa va usuce in mod excesiv tenul si sa stimuleze secretia unor cantitati si mai mari de sebum. Utilizati intocmai produsele prescrise de medicul dermatolog, cele mai populare fiind gelurile de curatare insotite de lotiuni tonice si creme de hidratare, alegerea corecta facilitand protejarea tenului impotriva principalelor cauze ale aparitiei acneei.

Protejati-va tenul de bacterii si microbi

Dincolo de produsele prescrise de medic, este esential ca mediul inconjurator sa va tina departe de bacterii si microbi. Foarte important este dormitorul, in special patul, drept pentru care se recomanda inlocuirea frecventa a asternutului si a fetelor de perna. Transpiratia, microbii instaurati in dormitorul vostru sau praful sunt inamicii tenului vostru, astfel ca, daca doriti sa ii tineti departe, inlocuiti fetele de perna si asternuturile de cel putin doua ori in fiecare saptamana.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*