Mancare sanatoasa cu legume de sezon

Share Button

Odata cu venirea anotimpului cald s-a dat startul la mancarea sanatoasa. Va recomand cateva retete de sezon gustoase si simple pentru oameni ocupati.

Acum, cind legumele si fructele se gasesc din plin este indicat sa alegem mancaruri preparate in special pe legume proaspete. Persoanele care consuma zilnic fructe isi injumatatesc riscul de a face calculi renali. Magneziul previne formarea tuturor tipurilor de calculi renali. Legumele cu frunze verzi sunt bogate in acest mineral.

Legumele si fructele proaspete consumate reprezinta cea mai simpla metoda de a ne simti satui reducand in felul acesta carnea si alimentele grase. Prin continutul mare de fibre, legumele si fructele proaspete ajuta la scaderea colesterolului iar vitaminele si antioxidantii sunt benefici pentru inima.

Gatiti cu ceapa si in special cu ceapa rosie. Ceapa este bogata in compusi cu sulf care duc la cresterea nivelului de HDL adica a colesterolului bun si contine un oxidant, quercitina care elimina LDL-ul sau colesterolul rau. Culoarea rosie a cepei este data de antioxidanti foarte bune pentru organism.
Acestea sunt numai cateva din minunile aduse de legume si fructe organismului uman.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*