Despre acnee

Share Button

De-a lungul vietii, omul se confrunta cu numeroase afectiuni medicale care ii pot provoca nelinisti launtrice, sincope sociale sau chiar probleme mult mai severe. Studiile celor mai reputate clinici din lume arata faptul ca 8/10 oameni sufera sau au suferit de acnee, indiferent de varsta sau tipul acesteia. Cea mai populara forma a acneei este acneea juvenila, o afectiune care se instaleaza in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 12 si 21 de ani si afecteaza mai multe zone ale corpului, in special fata, gatul si spatele.

Asa-zisele malformatii aparute sunt destul de inestetice si in acelasi timp dificil de digerat de catre posesor, cu cat suprafata problematica este mai mare, cu atat pacientul simtindu-se mai inhibat. Imbucurator este faptul ca aceasta afectiune nu este una transmisibila si se poate trata de catre un medic dermatolog, inainte de inlaturarea cosurilor urmand a se efectua analize de laborator pe baza carora se emite un program medicamentos si/sau un regim alimentar optim.

Cauzele aparitiei acneei

Strict medical, acneea este o afectiune medicala care coincide cu infundarea porilor, principalul motiv fiind secretia in exces a sebumului, o grasime produsa de glandele sebacee. Glandele sebacee se gasesc intr-un numar mai ridicat in zona fetei, a gatului si a spatelui, intocmai portiunile tenului pe care pacientii le reclama ca fiind problematice. Sebumul, desi este o substanta care ajuta pielea sa nu se usuce si ii ofera o textura aparte, este produs in exces si afecteaza in mod direct tenul, rezultatul fiind aparitia cosurilor.

Chiar daca nu reprezinta o cauza singulara a aparitiei acneei, infectiile sunt catalogate drept stimulatori ai acestei afectiuni, drept dovada ca peste 70% dintre pacientii care remarca anumite infectii periodice semnaleaza agravari temporare ale acestei boli.

Tot la capitolul potentiale cauze ale aparitiei acestei afectiuni putem adauga prezenta unui numar ridicat de celule moarte ale pielii, o cantitate ridicata de bacterii care nu sunt indepartate corespunzator si agravarile sistemului hormonal, acest cumul de factori conducand la instaurarea formei severe a acneei.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*