Cum te protejezi de caldura din locuinta ta in timpul verii?

Share Button

geam cald vara

Vara a sosit, iar canicula nu ne da pace de cateva zile bune. Au fost perioade in care termometrele aratau si 40 de grade celsius. Este clar ca nu prea este recomandat sa iesim afara pe o asemenea caldura, mai ales daca avem o varsta mai inaintata sau frageda. Problema este ca nici in casa lucrurile nu sunt tocmai roz, iar asta pentru ca si aici caldura inabusitoare isi poate face simtita prezenta, ba chiar foarte tare. In cazul in care nu ai un aparat de aer conditionat va fi destul de dificil sa mentii o temperatura scazuta si confortabila in casa, dar nu imposibil. Iata mai jos ce poti face pentru a scapa de caldura din casa.

Nu mai tine geamurile deschise pe durata zilei, iar asta pentru ca vei baga in casa toata caldura de afara. Aeriseste doar dimineata devreme sau noaptea tarziu, pentru ca in acest fel o sa si aduci putina racoare incaperii. De asemenea, foloseste-te din plin de draperii si rulouri, pentru a nu lasa razele soarelui sa incalzeasca aerul din interior.

In aceasta perioada ventilatorul poate face adevarate minuni, dar acest lucru este valabil doar in cazul in care apelezi la un mic truc. Pune intr-un castron apa rece si adauga multe cuburi de gheata in ea. Dupa aceea, plaseaza castronul fix langa ventilator, de preferat cat mai aproape de el, astfel incat sa imprastie aerul rece prin camera. Este printre cele mai ieftine si cele mai eficiente la care tu poti apela, asadar profita din plin de ea.

Pe durata noptii, pentru un somn cat mai confortabil, incearca sa folosesti asternuturi care iti vor lasa corpul sa “respire”, precum si care nu vor retine caldura. Da, au preturi ceva mai ridicate, dar ele sunt cele mai recomandate pentr un somn linistit si dupa care sa nu te trezesti tot transpirat.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*