Cum se trateaza rinita alergica?

Share Button

Este aproape imposibila tratarea completa a rinitei alergice, dar se pot realiza pasi importanti in ameliorarea bolii.Scopul tratamentului in rinita alergica este de a reduce simptomele cauzate de inflamatiile tesuturilor afectate.
In primul rand trebuie evitate cauzele care produc simptomele alergice. Cele mai bune rezultate se obtin in urma evitarii pe cat posibil a contactului cu alergenul recunoscut.

Antihistaminicele

Cei mai multi medici folosesc antihistaminicele pentru a trata simptomele rinitei alergice, cum ar fi aerius, claritin, etc..
Se recomanda ca administrarea antihistaminicelor sa fie inceputa inaintea varfului sezonului alergic sau la aparitia primelor simptome sau semne. Cu cat se administreaza din timp cu atat tratamentul este mai eficient.

Antihistaminicele pot avea diferite fecte adverse.

  • Somnolenta este cel mai frecvent efect advers al antihistaminicelor. Sunt disponibile si medicamente antihistaminice mai putin sedative, dar acestea sunt mai costisitoare.
  • Trebuie evitata administrarea lor la persoane care sufera de boli care limiteaza golirea vezicii urinare (cum ar fi adenomul de prostata), deoarece antihistaminicele pot face si mai dificila golirea vezicii urinare.
  • Pot determina, la persoanele in varsta, tulburari de echilibru sau confuzie.

Spray-urile nazale

Spray-urile nazale cu corticosteroizi sunt alternative eficiente la antihistaminice. ex: Nasonex, etc..Cand sunt folosite regulat si pentru o perioada destul de lunga pentru a-si atinge efectul complet, aceste spray-uri controleaza simptomele nazale mai bine decat antihistaminicele. In cazul in care spray-ul nazal irita mucoasa nazala, poate fi de ajutor folosirea spray-urilor nazale saline.

  • Nasonex: este un spray nazal suspensie apoasa este indicat in tratamentul simptomelor din rinita alergica sezoniera si perena, la adulti, adolescenti si copii.
    Nasonex nu trebuie utilizat in cazul prezentei unor infectii netratate la nivelul mucoasei nazale. Datorita efectului corticosteroizilor, de intarziere a vindecarii ranilor, acesta nu trebuie administrat pacientilor care au suferit recent o interventie chirurgicala in sfera nazala sau o trauma la nivel nazal, decat dupa vindecare completa.

Salina in tratarea afectiunilor respiratorii

Cu ajutorul Salinei se pot trata afectiunile respiratorii de natura alergica cu evolutie cronica: astm bronsic, bronsita cronica etc. Citeste mai mult despre salina
Expunerea la microclimatul salinei combinata cu gimnastica respiratorie are efecte benefice asupra cailor respiratorii pentru copii si adulti.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*