Cum ne alegem dieta potrivita?

Share Button

Se intampla sa constatam ca dupa ce am tinut mai multe feluri de diete nu am obtinut rezultatul sperat. Acest lucru ne duce cu gandul la faptul ca nu am ales dieta potrivita.

Calculati caloriile si nu portiile de mancare

Fiecare persoana prin structura, obiceiurile alimentare si functiile metabolismului este unica. Atunci cand va hotarati sa tineti o dieta, veti face un plan pe care il veti respecta cu strictete dupa ce veti fi convinsi ca dieta aleasa nu va va afecta sanatatea.
Pentru ca o dieta nu se poate tine toata viata este bine sa ne calculam caloriile si nu portiile de mancare, pentru ca dupa slabire urmeaza mentinerea greutatii. Alimentatia trebuie adaptata la o viata sanatoasa. Dieta este si un mod de a detoxifia organismul.
Dieta trebuie pusa in balanta cu varsta. Pe masura ce imbatraniti metabolismul incetineste si veti avea nevoie de mai putine calorii. Veti tine cont de felul muncii depuse. Munca fizica grea duce la un consum de calorii mai mare comparativ cu munca statica de la birou.

Nu slabiti mai mult de 3-4 kg intr-o saptamana

Dieta nu inseamna infometare. De aceea dieta trebuie sa contina alimente nutritive care sa stinga foamea pe termen lung. Existe diete periculoase care duc la scaderea rapida in greutate dar care nu tin cont de normele de sanatare.
Trebuie aleasa o dieta personalizata, bazata pe principia sanatoase care sa se potriveasca stilului de viata al fiecaruia si in felul acesta kilogramele vor disparea. Nu este recomandat sa slabiti mai mult de 3-4 kg intr-o saptamana.
In esenta – reducerea caloriilor si cresterea nivelului de activitate fizica duc la scaderea in greutate.
Regimul alimentar si vointa sunt esentiale.
Cheia in procesul de slabire este capacitatea fiecaruia de a ne folosi mintea in controlul poftei de mancare.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*