Ce trebuie sa faci pentru ca alergiile sa nu iti mai dea batai de cap acasa?

Share Button

alergii

Alergiile, mai ales primavara si toamna, ne pot da serioase batai de cap, iar drept urmare cu totii cautam ca, prin orice mijloace, sa scapam cat mai repede de ele. Pastilele si tratamentele prescrise de medic nu dau tot timpul randamentul scontat, cel putin nu fara o mana de ajutor si din partea noastra. Aceasta mana de ajutor vine sub diferite forme, ca de exemplu patrarea unei igiene corecte in locuinta noastra, mult mai multa atentie la alimentatia pe care o avem si chiar efectuarea de exercitii fizice in mod regulat poate ajuta foarte mult.

Pe partea de alimentatie, sunt cateva alimente pe care le putem pune pe masa si care ne ajuta sa mai amelioram simptomele alergiilor de care suferim. Printre ele se numara si urzica, care are niste puternice calitati depurative, putand fi folosita si pentru detoxifierea organismului pe durata primaverii, astfel incat sa scapam de toxinele care inevitabil s-au acumulat pe durata sezonului rece.

Schimbarea hainelor imediat dupa ce te-ai intors de afara trebuie sa reprezinte si ea o prioritate, iar asta pentru ca putem aduce in casa alergeni care sa ne de-a peste cap complet in restul zilei. Macar in interior e recomandat sa avem un mediu cat mai prielnic, care sa nu ne accentueze starea alergica. Chiar si folosirea aerului conditionat poate ajuta, dar asta doar daca pastram o igiena stricta in ceea ce il priveste, schimbandu-i de asemenea filtrele destul de des.

Fumatul in casa poate reprezenta si el un factor care sa duca la accentuarea alergiilor, iar praful in exces aduce aceleasi neajunsuri. Fa asadar curat in mod regulat si aspira temeinic covoarele si canapelele, de preferat fiind sa folosesti un aspirator care sa dispuna de un filtru HEPA, deoarece in acest fel praful nu va ajunge inapoi in aer, la pachet cu alergenii aspirati.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*