Ce sunt alergiile?

Share Button

Alergia, boala secolului XXI, este o reacţie de hipersensibilitate iniţiată prin mecanisme imunologice. Alergia reprezinta reactia exagerata a sistemului imunitar la actiunea unor substante, care de regula sunt inofensive, substante numite alergene. Sistemul imunitar reactioneaza la lucrurile din mediul exterior, care ar trebui considerate sigure pentru majoritatea oamenilor.
!!! Alergia poate fi dobandita din mediul inconjurator sau genetic.

Alergia, boala secolului XXI

Alergia poate fi mediată prin anticorpi sau prin celule ale sistemului imunitar.
Poluarea si atmosfera bogata in dioxid de carbon creste riscul aparitiilor diferitelor alergii. Din aceste cauze alergia este numita de dermatologi ca fiind boala secolului XXI!

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar reprezinta modalitatea prin care corpul nostru se apara impotriva microbilor si a bacteriilor cu care vine in contact si care ne pot afecta organismul. La persoanele cu alergii sistemul imunitar al organismului reactioneaza impotriva unor lucruri normale (polenul in alergiile sezoniere, acarienii din praf, produse alimentare, metale, par de animale de companie, intepaturi de insecte, etc), lucruri care in mod normal nu ar cauza nici un rau organismului.
!!! Persoanele cu alergii sunt de obicei alergice la mai mult de un singur lucru.

Articole recomandate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*